Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ.)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ΕΣΠΕΘ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΜΕΝΣ

       

 

 

       Στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας, το Σάββατο και την Κυριακή 2 και 3 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε το ετήσιο Τακτικό Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) στο οποίο συμμετείχε η ΕΣΠΕΘ με τους 4 από τους 5 αντιπροσώπους της, τον Κώστα Παπαδούλη, τον Χρήστο Καρανάσιο, τον Στέφανο Κουκουράβα και τον Νίκο Γκαμπλιά.

 

       Στο συνέδριο συμμετείχαν αντιπρόσωποι από όλες τις πρωτοβάθμιες ενώσεις της ΠΟΜΕΝΣ από όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας,όπου σε κλίμα συναίνεσης και ομοψυχίας, κατέθεσαν τις απόψεις τους για την πορεία της θεσμικής εκπροσώπησης των εν ενεργεία Στρατιωτικών, αλλά και για τα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των συναδέλφων μας και πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις για τη συνέχεια.

         Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους, απευθύνοντας χαιρετισμό: ο Αιδεσιμότατος Πατήρ Νεόφυτος Ραφαϊλίδης  εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Νικόλαο, ο  Αντιπρόεδρος  της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Άδωνις  Γεωργιάδης, ο Πρώην Υπουργός και Τομεάρχης Άμυνας του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ κ. Βασίλειος Οικονόμου, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης  Κεντρώων κ. Ιωάννης Σαρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Γρηγόρης Γερακαράκος, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ κ. Γιάννης Κατσιαμάγκας, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ κ. Δημήτρης Σταθόπουλος, και ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Στερεάς Ελλάδας  και  Διοικητής Α.Τ. Λαμίας κ. Μπράνης  Γεώργιος.

      

       Ιδιαιτέρως τιμητική για την Ομοσπονδία, ήταν η παρουσία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατιωτικών EUROMIL κ. Emmanuel Jacob, που παρέστη για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε συνέδριο συνδικαλιστικής οργάνωσης όπου, την δεύτερη μέρα του Συνεδρίου, ανέπτυξε ομιλία με θέμα την λειτουργία του Euromil και για την θεσμική εκπροσώπηση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ενώ στην συνέχεια τιμήθηκε με απονομή πλακέτας από τον πρόεδρο της ΠΟΜΕΝΣ.

 

       Εκ μέρους της ΕΣΠΕΘ μίλησαν ο Πρόεδρος Κώστας Παπαδούλης και ο Γενικός Γραμματέας Χρήστος Καρανάσιος. 

      

            Ο Πρόεδρος τόνισε τη συσπείρωση, την ενότητα και την συναδελφικότητα που διακατέχει την ΕΣΠΕΘ και την απόλυτη εμπιστοσύνη που δείχνει στην ΠΟΜΕΝΣ, ενημερώνοντας το κάθε μέλος και λύνοντας την κάθε απορία του εν τη γεννέσι χωρίς να επιτρέπονται στρεβλώσεις της αλήθειας και δηλητηριασμός κατηγόριες και συκοφαντίες προς άλλες αδελφές ενώσεις, προάγοντας την ελευθερία στη βούληση του κάθε στελέχους και με πρωταρχικό σκοπό το συμφέρον του συναδέλφου. Ως ΕΣΠΕ Θεσσαλίας, δεσμευόμαστε ότι θα πορευτούμε στην ίδια κατεύθυνση ενωτικά και συναδελφικά.  

            Ο Γενικός Γραμματέας μετέφερε τις απόψεις και τις αγωνίες των μελών της ΕΣΠΕΘ, όπως αυτές καταγράφηκαν στη Γενική Συνέλευση της 10ης Φεβ 19 και σε άλλες συναθροίσεις. Επίσης καυτηρίασε τις κακές συμπεριφορές κάποιων που εξαπολύουν ψεύδη και ανυπόστατες κατηγορίες προς την ΕΣΠΕΘ, σημειώνοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές κάνουν κακό πρώτα στην ΠΟΜΕΝΣ και μετά στη θεσμική εκπροσώπιση των στρατιωτικών. Ως ΕΣΠΕ Θεσσαλίας, δεσμευόμαστε ότι θα πορευτούμε στην ίδια κατεύθυνση ενωτικά και συναδελφικά και θα συνεχίζουμε τον αγώνα υπέρ των συναδέλφων με δύναμη και αποφασιστικότητα. Πάντα με ειλικρίνεια, χαμηλούς τόνους  αλλά χωρίς να δεχόμαστε λάσπη  και στρεβλώσεις της πραγματικότητας.

            Πήραμε τη δέσμευση του Προέδρου και όλης της ΠΟΜΕΝΣ ότι θα συνεχίσει να στέκεται κοντά στην ΕΣΠΕΘ πρόθυμη να βοηθά σε οτιδήποτε απαιτηθεί για το καλό των συναδέλφων. 

 

 

 

 

Βρίσκεστε εδώ: Home Uncategorised Η ΕΣΠΕΘ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΜΕΝΣ