Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ.)

Η ΕΣΠΕΘ ΣΤΟΝ κ. ΥΦΕΘΑ

     

 

     Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 17:00 πραγματοποιήθηκε επίσημη συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) στην οποία, εκτός των άλλων συμμετείχε και η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ), με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή.

      Στη συνάντηση αναφέρθηκαν στον κ. ΥΦΕΘΑ, ζητήματα που αφορούν στα στελέχη που προέρχονται από τους θεσμούς Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) και Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ).       

       Για τους Μονίμους εξ ΕΜΘ τονίσθηκε η άμεση ανάγκη εφαρμογής των διατάξεων του Ν.4619/19, ιδίως για τους καταταγέντες τα έτη 1985 έως 1989, ώστε να προαχθούν άμεσα και αναδρομικά από τη συμπλήρωση του απαιτούμενου χρόνου (30 έτη υπηρεσίας από τα οποία 5 στο βαθμό του Ανθυπασπιστή) στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού καθώς το 2020 συμπληρώνουν 35 έτη υπηρεσίας και αποστρατεύονται. Κατ’ αυτό τον τρόπο θα μπορούν τα στελέχη να απολαύσουν τις διατάξεις του νόμου στο έπακρο και να αποστρατευθούν με το βαθμό του Υπολοχαγού (και αντιστοίχων του Π.Ν και της Π.Α.).

       Ζητήθηκε η αναδρομική  μεταφορά  στη «Β» μισθολογική κατηγορία. Δηλαδή των καταταγέντων το 1985 στο κλιμάκιο (Β6),  το 1986 στο (Β6), το 1987 στο (Β6), το 1988 στο (Β7) και το 1989 στο (Β8), χωρίς αξίωση αναδρομικών οικονομικών αποδοχών.

       Κατατέθηκε  πρόταση  νομοθετικής  πρωτοβουλίας  που  αφορά  στην καταβολή των διπλών εισφορών στα Μετοχικά Ταμεία (2%).

       Τα  θέματα  τα  οποία  τέθηκαν  στον  κ.  Υφυπουργό  για  τους  συναδέλφους που προέρχονται από το θεσμό των ΕΠΟΠ, ήταν τα ακόλουθα: 

       Αναδείξαμε  το  σοβαρό  θέμα  των  ηλικιακών  ορίων  και  την αυτεπάγγελτη  αποστρατεία  τους  σύμφωνα  με  τον  νόμο  445/1974.  Ο  κ. Υφυπουργός  αφουγκράστηκε  τον  προβληματισμό  και  δεσμεύτηκε  ότι  θα  το εξετάσει ενδελεχώς.

       Αναφερθήκαμε  στην  βαθμολογική  εξέλιξη  που  έχει  συνάφεια  με  τον αποστρατευτικό βαθμό.

       Η συζήτηση εξελίχθηκε σε απόλυτα θερμό και φιλικό κλίμα και ο κ. Υφυπουργός αναγνώρισε τη σημαντικότητα των ζητημάτων και έδειξε ενδιαφέρον και δέσμευση να τα εξετάσει ενδελεχώς.

       Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ Δημήτρης Ρώτας, ο Οργανωτικός Γραμματέας Ηλίας Κολλύρης, τομεάρχες της ΠΟΜΕΝΣ ο οικονομικός συνεργάτης της ΠΟΜΕΝΣ και της ΕΣΠΕΘ Ηλίας Νατσιούλας. Η ΕΣΠΕΘ εκπροσωπήθηκε από τον  Πρόεδρο Κωνσταντίνο Παπαδούλη και το Γενικό Γραμματέα Χρήστο Καρανάσιο.

Βρίσκεστε εδώ: Home Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου Η ΕΣΠΕΘ ΣΤΟΝ κ. ΥΦΕΘΑ