Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ.)

Καριέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις

 

 

Η ΕΠ.ΟΠ Λχίας (ΝΟΜ) Ευγενία Χριστοπούλου είναι μια δυναμική ανθρωπίστρια, μητέρα τριών παιδιών, σύζυγος, στρατιωτικός, κάτοχος δύο πτυχίων, με έντονη ανθρωπιστική δράση σε συλλόγους και φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Επίσης είναι άμισθη σύμβουλος του Δημάρχου Πύργου σε σημαντικά θέματα και αρθρογραφεί σε τοπική εφημερίδα. Είναι παράδειγμα προς μίμηση, γνωστή και αγαπητή σε όλη την Ηλεία.

Μια άλλη ευαίσθητη πλευρά της, που λίγοι γνωρίζουν, είναι ότι γράφει ποίηση από δεκαπέντε χρονών και ποιήματά της έχουν κατά καιρούς βραβευτεί σε διαγωνισμούς και καλλιτεχνικές εκθέσεις.

Έχει ταξιδέψει σε αρκετά μέρη στο εξωτερικό αγαπάει πολύ την Ελλάδα και την θεωρεί την πιο σπουδαία και πιο όμορφη χώρα του κόσμου! Προβάλλει με κάθε ευκαιρία την πολιτιστική κληρονομιά μας, μέσα από τις ποικίλες δράσεις της.

Της ευχόμαστε να συνεχίσει την ανθρωπιστική και φιλανθρωπική της δράση με δύναμη, να εμπνέει και ν’ αποτελεί πρότυπο για όλους!

Μας απέστειλε άρθρο με θέμα: "Καριέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις" και το δημοσιεύουμε παρακάτω.

Υ.Γ.: Η Ε.Σ.ΠΕ.Θ παρέχει στα μέλη της, αλλά και στους χρήστες/επισκέπτες της ιστοσελίδας της, τη δυνατότητα να αποστέλλουν σχόλια, κείμενα και άρθρα, αρκεί το περιεχόμενο να είναι γραμμένο με κόσμιο ύφος και ήθος. Κείμενα που το περιεχόμενο τους είναι παράνομο, απειλητικό, συκοφαντικό, δυσφημιστικό, υβριστικό, χυδαίο, εκφράζει φυλετικές, εθνικές ή άλλες διακρίσεις, δεν θα δημοσιεύονται.

 

«Καριέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις»

Στο πλαίσιο των ευρύτερων οικονομικών εξελίξεων που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, έντονη είναι η επιθυμία πολλών μαθητών να ακολουθήσουν σπουδές και καριέρα στον κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων που περιλαμβάνει την Πολεμική Αεροπορία το Πολεμικό Ναυτικό και τον Στρατό Ξηράς. Σημαντικό θέμα είναι η εξασφάλιση της σίτισης, της στέγασης, των στολών, των βιβλίων και της περίθαλψης όπου  καλύπτονται καθ’ όλη  τη διάρκεια της εκπαίδευσης από το Δημόσιο. Στη συνέχεια, ο απόφοιτος μιας Στρατιωτικής Σχολής, έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ένταξη σε άλλη Πανεπιστημιακή Σχολή της αρεσκείας του, να παρακολουθεί μεταπτυχιακά προγράμματα και να κάνει σπουδές ακόμα και στο εξωτερικό.

Επίσης υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και για τις θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων  υπαξιωματικών στις Ένοπλες Δυνάμεις, με καταθέσεις χιλιάδων αιτήσεων από ενδιαφερόμενους σε κάθε προκήρυξη, όπου η εισαγωγή τους πραγματοποιείτε, εκτός πανελληνίων εξετάσεων,  μέσω της συγκέντρωσης μορίων από τίτλους σπουδών, κοινωνικών κριτηρίων, ψυχολογικών τεστ, δοκιμασιών σε συγκεκριμένα αθλήματα, γραπτές και προφορικές εξετάσεις.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην εξέλιξη και την επιμόρφωση τόσο των ανωτέρων όσο και των κατωτέρων Στελεχών τους με στόχο τόσο την επικαιροποίηση των γνώσεών τους όσο και την περαιτέρω πορεία τους. Κατά την διάρκεια της καριέρας τους, τα Στελέχη, εκπαιδεύονται  σε σύγχρονα οπλικά συστήματα και σχολεία στην ειδικότητά τους με σκοπό πάντα την καλύτερη δυνατή απόδοση και ετοιμότητά τους. Λειτουργεί βάσει νομοθεσίας, σύστημα αυτόματων προαγωγών και βαθμολογικής εξέλιξης, που συνοδεύεται από σύστημα μισθολογικής εξέλιξης.

Τα βασικότερα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας σταδιοδρομίας είναι η άμεση επαγγελματική αποκατάσταση μετά τις σπουδές και η οικονομική σταθερότητα. Το κυρίως μειονέκτημα είναι οι συχνές μεταθέσεις των στρατιωτικών, που αγγίζει περισσότερο τις οικογένειες με παιδιά, καθώς δεν είναι ότι καλύτερο ν’ αλλάζουν κάθε λίγα χρόνια περιβάλλον. Ακόμη, κάθε μήνα, προβλέπονται κάποιες νυχτερινές εκπαιδεύσεις και υπηρεσίες.

Ένας νέος άνθρωπος για να ακολουθήσει μια τέτοια καριέρα, θα πρέπει να το θέλει πραγματικά και να τον χαρακτηρίζει ο δυναμισμός, η υπακοή, η ισχυρή θέληση, η αγάπη του για την πατρίδα και η εύκολη προσαρμογή του σε τυχόν αντιξοότητες. Είναι αρκετά δύσκολο να τα καταφέρει, σε τέτοιου είδους καριέρα, ένας νέος που τον διακρίνει έντονη ευαισθησία, ευθιξία  ή αντιδραστικότητα  και δεν είναι διατεθειμένος να αποχωριστεί για κάποια χρονικά διαστήματα τις όποιες ανέσεις του.

Από την εμπειρία μου σαν γυναίκα, όλα αυτά τα χρόνια, δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα πουθενά και δεν παρατήρησα κάποια εμφανή διαφορά όσον αφορά στον τρόπο αντιμετώπισής μου σε σχέση με τους άντρες συναδέλφους μου εντός του στρατεύματος. Οι συνθήκες και οι απαιτήσεις είναι ίδιες και για τα δύο φύλα. Είναι γεγονός ότι το επίπεδο των Στελεχών  που εισέρχεται στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι πολύ πιο υψηλό από τα παλαιότερα χρόνια και αυτό φαίνεται και από τα μόρια που απαιτούνται για την εισαγωγή τους στις στρατιωτικές σχολές.

Κλείνοντας, προτείνω ανεπιφύλακτα στους νέους, που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στις Ένοπλες δυνάμεις και τους εκφράζει αυτός ο κλάδος, να το πραγματοποιήσουν, καθώς οι συνθήκες έχουν βελτιωθεί πολύ και τα θετικά στοιχεία υπερτερούν!

 

 

Βρίσκεστε εδώ: Home Άρθρα Καριέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις